Word vrijwilliger

Ben je opzoek naar groen in de stad? Hou je van dieren, maar heb je zelf geen plek voor een geit? Vind je het leuk om je buurtgenoten tegen te komen en samen lekker buiten te werken? Of vind je het belangrijk dat je (klein)kind leert omgaan met dieren?

 

Word vrijwilliger bij Dierenweide Abstede! Kom langs of stuur ons een e-mail.

Wat verwachten we van jou?

je ontvangt de bezoekers

Je beantwoordt hun vragen en begeleidt hen als ze willen helpen.

Je Verzorgt de dieren

Je voert de dieren, ververst het water, raapt eieren en maakt de hokken schoon. Ook ruim je de poep op in de weide, veeg je de paden, en sluit je de hokken en dierenweide af.

1 uur per 2 weken

Als vrijwilliger verwachten we dat je minstens eens per 2 weken 1 uur komt helpen. Meer mag natuurlijk ook. Veel vrijwilligers komen elke week.
Wil je je niet vastleggen? Kom dan gewoon af en toe tijdens bezoekuren meehelpen.

Seizoenstaken

Sommige taken wisselen per seizoen, zoals walnoten rapen, bladeren harken, planten water geven, schapen scheren en paaseieren verstoppen.

Veelgestelde vragen

De dieren hebben iedere ochtend en middag verzorging nodig. De ochtenddienst is flexibel en kan door 1 persoon worden gedaan. De middagdienst is in de zomer van 5 tot 6 en in de winter van 4 tot 5. Elke dag. De dierenweide is dan ook altijd open voor bezoekers.

Je kunt elke week een vaste dag komen, of ééns in de 2 weken. Of vaker of minder vaak.
Je kunt jezelf ook opgeven voor losse klussen, zoals timmerklussen, schoonmaakklussen, voor subsidieaanvragen of promotie van de dierenweide.

De eerste weken loopt een ervaren vrijwilliger met je langs alle taken. Zodra je kunt, ga je zelfstandig werken. Omdat je altijd samen met een andere vrijwilliger werkt, kun je daarna nog steeds vragen stellen.
In de schuur kun je lezen welke (extra) taken moeten gebeuren.
Ook is er een WhatsApp-groep waarin je kunt lezen of er wijzigingen zijn in het voerschema of als er extra taken zijn.

We hebben allerlei soorten vrijwilligers. Onze jongste is 14, de oudste is 84. Mensen uit allerlei landen, met allerlei soorten achtergronden, met ervaring en zonder ervaring. Iedereen is welkom! Je kunt het vrijwilligerswerk eerst even uitproberen voor je beslist of je vrijwilliger bij ons wordt.

Ben je nog jong, of heb je begeleiding nodig door een beperking? Dan is het fijn als je je samen met een ouder of begeleider opgeeft.

Spreek je (nog) niet goed Nederlands? Dat is meestal geen probleem.

Zijn er bepaalde taken die je niet kunt doen vanwege een beperking? Dan kijken we met je naar een oplossing.

Kom een keer langs bij de dierenweide om kennis te maken. Of stuur een mailtje naar: abstede@dierenweideabstede.nl

Zorg dat je oude kleren en schoenen of laarzen aantrekt: je kunt best vies worden van het werk. Zeker in de winter als de weide wat natter is.

Als je een keer niet kunt, is er meestal wel iemand die jouw dienst kan overnemen of ruilen. We hebben een WhatsApp-groep waar altijd wel iemand reageert als je vervanging nodig hebt.

Wil je helpen?

Heb je wortelen, appels, bloemkoolbladeren, spruitjes schil of paprika over? Dan zijn wij daar erg blij mee. Je kunt dit in de bruine bak bij de ingang van de dierenweide doen.
groente en fruit
Wil je ons financieel steunen? Daar zijn we heel blij mee! Wij gebruiken de bijdrage voor het onderhoud van de hokken en voor het voer van de dieren. Je kunt een bedrag overmaken naar:

NL27 RABO 0112 967 418
t.n.v. Stichting Dierenweide Abstede
financieel